Ce inseamna purificare prin ultrafiltrare - Aquatime.ro

Filtru apa, purificator apa, filtre apa, purificatoare apa

Sorteaza dupa:
Arata:
-33%
Filtru apa, purificator apa, filtre apa, purificatoare apa

Sistemul de filtrare prin membrana de Ultrafiltrare este un sistem de filtrare a apei la nivele de inalta puritate, acestea ajungand pana la dimensiuni de 0,01 microni.

Elementul de filtrare este o membrana semipermeabila, care, in urma fortelor hidrostatice cu care este impins lichidul, filtreaza particule cu dimensiuni de pana la 0,01 microni.
Diferenta de functionare fata de sistemul de osmoza inversa este ca pentru acest mecanism este nevoie de o presiune a apei la retea de doar 0,2 bar, in timp ce pentru osmoza este nevoie de un minim de 3 bar.

Sistemul de filtrare prin Osmoza Inversa, filtreaza dimensiuni ale particuleleor de pana la 0,0001 microni.
Diferentele intre cele doua metode de filtrare ( Osmoza Inversa si Ultrafiltrarea) privind substantele filtrate sunt evidentiate in tabelul de mai jos, fiind de remarcat totusi, ca in cazul ultrafiltrarii, anumiti virusi, substantele saline, erbicidele si pesticidele nu sunt retinute de membrana de Ultrafiltrare.

 

 

 

 

 

 


Pentru o eficienta maxima in filtrare, sistemele de Ultrafiltrare, folosesc o serie de prefiltre si postfiltre dupa cum urmeaza:

Filtru PP (PolyPropilene filtre)– filtru realizat din polipropilena, are rolul de a filtra lichidul grosier de particule cu dimensiuni de pana la 5 microni - particulele de rugina, par uman, noroi, praf, etc.;

FILTRU PP DUPA 6 LUNI DE FOLOSIRE IN SISTEM DE APA MUNICIPALA



Filtru CTO (Chlorine Taste and Odor remove)– realizat din carbon masiv extrudat, indeparteaza mirosurile, impuritatile si clorul din apa, avand capacitate de filtrare de pana la 5 microni.

Filtru GAC (Granular Activate Carbon) – realizat din carbune alimentar presat, are rolul de a indeparta resturile de clor si de alti compusi chimici nedetectati de CTO;
Filtru UF Membrane (Ultra - Filtration Membrane) – membrana de ultrafiltrare ce are capacitate de filtrare de pana la 0.01 microni;
Filtru RI (Rasini Iodate) – filtru realizat din nuca de cocos si rasini iodate, are capacitatea de a absorbi urmele de clor si de a filtra virusii care ar putea aparea dupa procesul de osmoza.

Este un concept nou, dezvoltat in ultimii ani cu rezultate foarte bune;
Filtru ACB (Activated Ceramic Balls) – filtru realizat din ceramica Kieselguhr, are capacitatea de a bloca bacteriile, chisturile, sedimentele, aluminiul si plumbul, putand filtra particule de pana la 1 micron;
Filtru FIR (Far Infrared Rayes) – filtru realizat dintr-o ceramica speciala (turmalina) care genereaza aceeasi oscilatie a moleculelor apei ca si razele de infrarosu indepartat, imbunatatind absorbtia de oxigen a moleculelor apei.
Despre acest tip de ceramica se mai spune si ca este generatoare de bioenergie.

Beneficii filtru FIR:
Activeaza moleculele de apa din corpul uman; Imbunatateste nivelul de oxigen din sange; Imbuntateste circulatia sangelui prin eliminarea grasimilor si toxinelor din sange;
Reduce nivelul de aciditate al organismului;
Imbunatateste functionarea sistemului nervos.

In poza de mai jos se pot observa diferentele de filtrare intre diferitele medii de filtrare (Ultrafiltrare si Osmoza Inversa)

 src=



Avantaje sistem de ULTRAFILTRARE:

Nu polueaza mediul inconjurator, deoarece nu rezulta nici un compus chimic in urma ultrafiltrarii;
Este cel mai facil mod de a obtine apa potabila in interiorul casei dvs.;
Se imbuntateste simtitor gustul si mirosul apei filtrate in acest mod;
Se imbunatateste inclusiv aspectul vizual al apei (turbiditatea);
Apa obtinuta in acest fel nu contine bacterii;
Sunt sisteme compacte, usor de instalat;
Cost de productie al apei foarte scazut;
Din acest moment puteti folosi apa Ultrafiltrata nu doar pentru baut, dar si pentru pregatirea mancarurilor si bauturilor dvs. preferate.